I en nyligen publicerad artikel från Forbes belyser tidningen hur hotell i Stockholm, inklusive vårt egna Bank Hotel, är med och driver gränserna för hållbarhet inom hotellindustrin. Under rubriken "A former bank becomes a sustainable hotel in Stockholm", beskrivs vår unika omvandling från en historisk bankbyggnad till ett hållbart boutiquehotell i hjärtat av Stockholm. Lisa Lindwall, vår hotellchef, deltar i artikeln och lyfter fram vår ambition att bevara byggnadens ursprungliga arkitektur samtidigt som vi integrerar moderna hållbarhetslösningar. "Vi ville bevara så mycket som möjligt av den ursprungliga byggnaden", säger hon i intervjun. Vår byggnad, som ursprungligen ritades 1910, har en rik arkitektonisk historia med influenser från Art Nouveau och renässansen, men att omvandla den till ett hotell var ingen enkel uppgift.
I artikeln framgår också att återvinningen av gamla byggnader är en grundläggande del av skandinavisk hållbarhet, även om det ofta är utmanande. Lisa betonar att gäster, och särskilt konferensarrangörer, har höga förväntningar när det gäller hållbarhet och att vi ständigt arbetar för att leva upp till dessa krav. Förutom att minska matsvinnet har vi infört flera gröna certifieringsprogram, vilket Lisa också berör: "Att enbart säga att du är hållbar räcker inte längre. Gäster vill se hållbarhet i praktiken när de besöker oss." Vi på Bank Hotel är stolta över att Forbes lyfter vårt arbete och vårt bidrag till en grönare framtid. Precis som Lisa konstaterar i artikeln, är utmaningen att hålla våra gröna certifieringar levande då de kontinuerligt uppdateras med nya krav. Våra gäster inspirerar oss att gå ännu längre mot att nå koldioxidneutralitet, något vi ser som en naturlig del av vår utveckling framåt.