For booking or questions
frontdesk@bankhotel.se
0859858000

Möt Fanny & Matilda

NY SUPERDUO I KÖKET

2021-09-22

Vi fick chansen att prata med Fanny & Matilda, vår nya superduo i köket. De berättar om sina nya roller, vad vi inte får missa på Bonnie’s och hur deras perfekta lediga helg ser ut.

Hej Fanny och Matilda, ny superduo i köket på Bank Hotels restaurang Bonnie’s. Berätta, vad gör ni och hur hamnade ni här?

Fanny Rönnblom heter jag, numera kökschef på Bank hotel. Jag kom hit för ett år sen efter att Arnold’s fick stänga på grund av pandemin. Innan dess har jag varit lite överallt, en sväng i Macao utanför Hongkong, runt på olika krogar i Stockholm innan jag återvände till Stureplansgruppen igen. Som kökschef så har jag ett övergripande ansvar för personal, menyer, siffror med mera. Det är relativt nytt och utmanande för mig men samtidigt roligt och utvecklande!

Matilda heter jag, 25 år, och jag nybliven köksmästare på Bank Hotel! Jag ser till att allt rullar som det ska i köket, allt från planering runt rätter till menyn, beställningar och till att alla mår bra och har det KUL på jobbet! Det är viktigt för mig. Jag har innan jobbat runt på olika krogar i Stockholm, allt för att samla på sig så mycket erfarenheter som möjligt. Erfarenheter som jag vill använda nu när jag landat på Bank Hotel!

Fanny, vad är det bästa med Matilda och Matilda, vad är det bästa med Fanny?

Det absolut bästa med Matilda är att hon är precis som jag, och är samtidigt min bästa komplettering, haha! Jobbar hårt, är alltid glad men har ett annat typ av grund-lugn än mig. Jag ser fram emot att vi tillsammans som team ska spåna ihop rätter och bygga något riktigt bra ihop!

Det bästa med Fanny är hennes glada energi och att hon alltid pushar mig framåt! Det är väldigt lätt för mig att prata med Fanny, allt från att bolla idéer till privata saker.

För den som inte har besökt Bonnie’s än, hur skulle ni bäst beskriva restaurangen? Vad får vi inte missa?

Bonnie’s är beläget i en lyxig lokal som öppnar upp sig mitt i Bank hotel med ett maffigt glastak, stora ljuskronor, lyxiga färger och möbler. Hit går man om man vill ha toppenservice, äta god vällagad mat, ha en festlig kväll med kompisar och dricka bra viner. Vår riktiga storsäljare är en rätt vi plockade med oss från Arnold’s som vi kände att vi inte riktigt var klara med. Det är grillad havsabborre som serveras med en brynt chilismör. Den är wow! Sen är ju desserten Smash the Piggy Bank verkligen någonting man inte får missa. Den byter skepnad och smak efter säsong och nyss bytte vi till äppelkompott och kanelglass!

Vad är det roligaste, häftigaste eller mest minnesvärda restaurangbesöket ni upplevt?

Jag, Fanny var på en riktig lyxlunch på Frantzén förra året, det är ju hands-down det bästa vi har i Sverige. Sen har jag Hongkong som favoritresmål och där finns det mängder av bra restauranger, allt från kvartersställen, stjärnkrogar till hål i väggen. Mina två favoritställen är nog Chômchôm och Yardbird.

Jag vet inte varför jag tänker på första gången jag åt på Sturehof. Nybliven 19 åring och jag och ett gäng kollegor gick och åt middag vid midnatt efter ett långt kvällspass. Kommer ihåg att jag tyckte det var otroligt sent och var imponerad av att vi faktiskt kunde gå ut och äta på en restaurang, efter att vi precis hade städat av köket. Men det var liksom första bilden av ”restaurang-livet”. Som jag nu är fast i, haha.

Vad är er respektive paradrätt, vad bjuder ni på till middag hemma?

Fanny: Hemma hos oss bjuds det väldigt ofta på pasta. Älskar pasta, alla olika sorter! Önskar liksom att jag har en uns av italienskt blod någonstans långt bort, eller att jag var italienska i ett tidigare liv.

Matilda: Jag bjuder på löjromspizza! Några vänner runt matbordet, pizzabottnar som åker in och ut ur ugnen och ingens bubbelglas står tomt.

Slutligen, kan ni ge oss tips inför helgen? Hur ser den perfekta helgen ut?

Fanny: En perfekt helg börjar med att jag ligger i fas med jobb tidigt på fredagen, så jag kan fixa, dona, städa och organisera efter att preppen är gjord. Sedan kommer kvällskockarna in, stämningen är taggad och det är mycket bokat men med bra spridning så när jag lämnar för ledig helg, gör jag det med en bra magkänsla. Solen skiner(!!), jag är ett riktigt sommarbarn som måste se solen för att vara lycklig, haha. Jag möter upp några vänner, gärna några jag inte sett på ett tag, pojkvännen Viktor är också med. Helt utan stress, har vi en trevlig AW i solen. Sedan rör vi oss hemåt och har dagarna innan handlat och fixat för en pangmiddag med goda viner. MYCKET mat, det är vår signatur när vi bjuder på middag. Sen sitter vi uppe halva natten, helst ute på uteplatsen med tända ljus. Lördagen är lugn och seg på dagen, sedan har vi bokat bord någonstans med vänner och har en riktig pangmiddag ute. Det har helt klart varit lite dåligt med det på senaste tiden (pga Covid) men ser fram emot att få börja uppleva nya krogar igen! Söndag är det brunch som gäller, en härlig långpromenad och en god mysig middag hemma.

Matilda: Det enda viktiga för mig med lediga helger är att inte ha några måsten! Bara gå runt på en härlig restaurang- och barrunda en lördag i september är inte dumt! Lite bubbel på Papillon? En drink på Tetto? Biff Rydberg på Ulla Winbladh? Ja det finns mycket trevliga saker att hitta på i Stockholm!

Array
(
    [0] => 5344
    [1] => 7246
    [2] => 7242
    [3] => 6960
    [4] => 6969
)