2021-06-16
Denna vecka fick vi chansen att snacka lite med Ludwig Löhr, vår barchef på Le Hibou. Ludwig berättar om hur han helst spenderar sina lediga dagar, vart han reser efter pandemin och hur de har tänkt med nya cocktaillistan på Le Hibou inför sommaren.
Hej Ludwig, kul att få snacka lite med dig! För den som inte känner dig, vem är du och hur hamnade du på Le Hibou?
Jag kommer från Uppsala och jag började min karriär i restaurangbranschen vid 17 års ålder på en pub i Märsta, efter det jobbade jag på olika nattklubbar och barer runtom i Uppsala. Under en femårsperiod har jag jobbat runtom i Sverige och Norge, bland annat i Åre, Smögen, Göteborg och på Hurtigruten. Jag har jobbat med det mesta inom branschen från prisbelönta cocktailbarer till nattklubbar och säsongsrestauranger. När väl pandemin slog till blev jag av med jobbet som många andra. Jag fick då hjälp av min kära far och blev snickare under några månader innan jobbet på Le Hibou dök upp. Det är en fantastisk möjlighet att få ta sig an denna underbara cocktailbar.
Vad gör du helst en ledig dag?
Jag är lite av en nörd så jag gillar att sitta i soffan och spela tv-spel när jag väl är ledig. Ta det lite lugnt och förlora mig i den virtuella världen. Om det inte är strålande sol och gött väder ute såklart. Då är jag ute och leker med min hund Nuggets och kastar boll och badar.
Vilken är den bästa cocktailbaren du besökt?
Oj, den är svår. Jag gillar ju inte att resa så mycket då jag har en otrolig flygrädsla. Men jag var på en bar i Amsterdam för några år sedan som heter Vesper och det var otroligt härligt. Bra drinkar, väldigt trevlig personal och mysig lokal.
Om du har vänner över och ska göra drinkar hemma, vad bjuder du på då?
Jag har en väldigt stor kärlek för Vermouth & Ginger Ale så det skulle bli det som serveras. Enkelt, gott och fräscht.