For booking or questions
frontdesk@bankhotel.se
0859858000

Möt Ludwig

Uppe bland takåsarna med Ludwig

2021-06-16

Denna vecka fick vi chansen att snacka lite med Ludwig Löhr, vår barchef på Le Hibou. Ludwig berättar om hur han helst spenderar sina lediga dagar, vart han reser efter pandemin och hur de har tänkt med nya cocktaillistan på Le Hibou inför sommaren. 

Hej Ludwig, kul att få snacka lite med dig! För den som inte känner dig, vem är du och hur hamnade du på Le Hibou?
Jag kommer från Uppsala och jag började min karriär i restaurangbranschen vid 17 års ålder på en pub i Märsta, efter det jobbade jag på olika nattklubbar och barer runtom i Uppsala. Under en femårsperiod har jag jobbat runtom i Sverige och Norge, bland annat i Åre, Smögen, Göteborg och på Hurtigruten. Jag har jobbat med det mesta inom branschen från prisbelönta cocktailbarer till nattklubbar och säsongsrestauranger. När väl pandemin slog till blev jag av med jobbet som många andra. Jag fick då hjälp av min kära far och blev snickare under några månader innan jobbet på Le Hibou dök upp. Det är en fantastisk möjlighet att få ta sig an denna underbara cocktailbar. 

Vad gör du helst en ledig dag?
Jag är lite av en nörd så jag gillar att sitta i soffan och spela tv-spel när jag väl är ledig. Ta det lite lugnt och förlora mig i den virtuella världen. Om det inte är strålande sol och gött väder ute såklart. Då är jag ute och leker med min hund Nuggets och kastar boll och badar. 

Vilken är den bästa cocktailbaren du besökt?
Oj, den är svår. Jag gillar ju inte att resa så mycket då jag har en otrolig flygrädsla. Men jag var på en bar i Amsterdam för några år sedan som heter Vesper och det var otroligt härligt. Bra drinkar, väldigt trevlig personal och mysig lokal. 

Om du har vänner över och ska göra drinkar hemma, vad bjuder du på då?
Jag har en väldigt stor kärlek för Vermouth & Ginger Ale så det skulle bli det som serveras. Enkelt, gott och fräscht.  

Ni har en ny drinkmeny på Le Hibou till sommaren, den ser riktigt nice ut! Hur gick tankarna ni när ni tog fram den, vart kommer inspirationen ifrån?
Tankarna kring vår nya cocktailmeny var att skapa något som passar Le Hibou och säsongen. Det resulterade i härliga smaker av sommaren med mycket frukt och bär. På den nya menyn hittar du en variation av cocktails med fräscha smaker som päron, ananas, gurka, mynta och hallon. 

För den som inte har besökt Le Hibou, hur skulle du bäst beskriva baren? 
Det är en takbar som passar alla, oavsett om du vill ta en drink innan middagen eller sitta ute på solterrassen en eftermiddag. Inredningen är inspirerad av en våning i Paris och utsikten är magisk över stadens takåsar åt ena hållet och Nybrovikens inlopp åt andra. Förutom en ambitiös cocktaillista har vi även en gedigen vinlista och goda tilltugg. Vi har också en bred variation av alkoholfria drinkar då ambitionen är att allt vi sätter upp på menyn ska gå att njuta alkoholfritt. Det är Stockholms bästa takterrass.  

Det finns ytterligare en terrass ovanför Le Hibou som få vet om, BooBook. Vad händer där i sommar?
Det stämmer! Många vet ju inte om det men vi har en till våning över oss, där hittar du BooBook. Det är vår Chambre Séparée som är bokningsbar för möten, mingel och middagar. Nu till sommaren har vi ett härligt gästspel av stjärnkocken Sayan Isaksson där han grillar en asiatisk middag. Det är en superhärlig avsmakningsmeny, rekommenderar varmt att boka den! 

När pandemin har lagt sig vart blir ditt första resmål? 
Mitt första resmål blir förmodligen till Wien för att besöka vänner och olika barer. Ser fram emot det! 

 Tack Ludwig! 

Array
(
    [0] => 5344
    [1] => 7246
    [2] => 7242
    [3] => 6960
    [4] => 6969
)