Boka nu

For booking or questions
frontdesk@bankhotel.se
0859858000

Bank Art Space

Vårt konstfyllda bankvalv

På Bank Hotel älskar vi konst så mycket att vi byggt en egen internationell konstsamling och låtit unga lovande svenska konstnärer inreda våra rum. Nu tar vi nästa steg och förvandlar bankvalv till konsthall, där kontinuerliga utställningar kommer visas upp och kureras av konstexperterna CFHILL.

Bank Art Space tar plats i det forna bankvalvet med fokus på den samtida konstscenen med både privat och kommersiell konst. Den första utställningen, ‘Svenskt modefoto 1952–2019’, öppnas upp för allmänheten den 29 mars och inriktar sig på fotomodekonst från 13 svenska etablerade och hyllade fotografer. Utställningen är öppen för allmänheten och är gratis att besöka. En mycket ambitiös utställning med 42 olika fotografier tagna från det oskyldiga femtiotalet till det starka attityderna under 2000-talet. I fotoutställningen ryms verk från fotografer som Mikael Jansson, Camilla Åkrans, Denise Grünstein och Robert Nettarp med unika porträtt av Alicia Vikander, Nathalie Portman och många fler. All konst som visas i Bank Art Space är till salu och går att köpa via CFHILL.

Bank Art Space utställning ‘Svenskt modefoto 1952–2019’ öppnar fredag 29 mars och pågår fram till 19 maj. Öppettider kl 13.00–22.00.


Member of Small Luxury Hotels of the World