Boka nu

For booking or questions
frontdesk@bankhotel.se
0859858000

BANK HOTEL

En unik och elegant plats med rika upplevelser

Ett intimt boutiquehotell och en myllrande mötesplats för både stockholmare och besökare. En arena för de som söker en extraordinär upplevelse och är nyfiken på livet och människorna mitt i Stockholm. Liksom huvudstadens puls slår så pulserar även Bank Hotel av liv och rörelse.

Hotellet är en oas för dig som gillar att vara i händelsernas centrum. Bank Hotel är en levande, välkomnande och självklar plats där allt är noga genomtänkt in i minsta detalj. En mötesplats som är tillåtande och mångfasetterad, där allt handlar om personlig service, kvalitet och komfort för gästerna i en intim miljö.

När du checkar in blir du omedelbart påmind om hotellets historia – ett f.d. bankpalats som nu fått en djärv och levande inredning. Och bara en kort promenad från Stockholms exklusivaste shoppingstråk, nattliv och kulturella attraktioner.

Från takterrasserna, där du kan ta ett glas i någon av barerna, har du en fantastisk utsikt över Stockholm och när du går ut genom hotellporten öppnar sig Nybrovikens vatten på andra sidan gatan. Där kan du stiga ombord på någon av båtarna och ge dig ut i Stockholms skärgård med mer än 24 000 öar.

A PROUD MEMBER OF SMALL LUXURY HOTELS OF THE WORLD

Small Luxury Hotels of the World™ (SLH) är en oförliknelig portfölj innehållande några av världens mest enastående boutiquehotell.

I samlingen av över 520 hotell i mer än 80 länder runt om i världen, ingår allt från banbrytande designhotell till palatsliknande herrgårdar från 1700-talet.

Alla SLH-hotell skiljer sig från varandra men förenas av att de alla erbjuder de bästa platserna, den högsta kvalitén, personlig service och ett sannerligen autentiskt sätt att upptäcka en destination. SLH

BELÖNATS MED INTERNATIONELLA MILJÖMÄRKNINGEN GREEN KEY

Bank Hotel har belönats med den internationella miljömärkningen Green Key. På Bank Hotel jobbar vi aktivt med miljö- och hållbarhetsfrågor, bland annat genom att följa Green Keys omfattande kriterier.

Historia

Bank Hotel uppstod 1910 som huvudkontor för Bankaktiebolaget Södra Sverige. Byggnaden ritades av arkitekt Thor Thorén och utformades som en djärv, modern tolkning av ett renässanspalats. Här blandades extravaganta jugendelement med traditionell styrka och soliditet som är kännetecknande för en banks huvudkontor.

Bank Hotel - Proud member of Small Luxury Hotels of the World

Array
(
    [0] => 5344
    [1] => 7246
    [2] => 7242
    [3] => 6960
    [4] => 6969
)