For booking or questions
frontdesk@bankhotel.se
0859858000

Möt Martin

Lär känna Le Hibous nya barchef Martin David.

2022-12-02

Lär känna Le Hibous nya barchef Martin David. Få reda på vad som fick honom att bli mat- och dryckes intresserad och vad han har gjort för att hamna där han är idag. Läs mer om Le Hibous nya drinkmeny och ta reda på vad som gör takterrassen så unik. 

 

Hej Martin, vad kul att få hänga med dig lite! Du är Le Hibous nya barchef, berätta lite om dig.

Halloj! Jag heter Martin David och är 24 år. Jag är född och uppvuxen här i Stockholm och trivs som fisken i vattnet, förutom när slasken kommer fram förstås… När jag inte springer omkring på Le Hibou så är det inte helt oväntat mat och dryck i fokus, men även en hel del sport! Tyvärr mer på tv än eget utövande dock, haha!                         

 

Hur och varför började du arbeta i bar? 

Allt började i ettan på gymnasiet med en praktikplats på hotellet där min bror jobbade. Jag var fortfarande 17, så jag fick inte smaka några cocktails,  men hans engagemang och roliga berättelser om hantverket fick mig att fastna. När jag fyllde 18 fick jag köra några pass som barback och jag insåg snabbt att kvällarna passade mig bättre än frukost passen. 

 

Vad har du gjort innan för att komma dit du är idag?

Det har varit en slingrig väg med en fot i universitetssalen och den andra i baren. Sen början har jag alltid jobbat väldigt hårt och jag blev tidigt lärd att noggrannhet är av största vikt, så det har varit två viktiga egenskaper. Sen tror jag att allt började med ett oerhört intresse för sprit och cocktails. Böcker om barer och klassiska cocktails har samlats på travar där hemma samtidigt som de om mikro och makroekonomi mest låg och dammade. Efter att åren gått har jag insett att det är minst lika roligt att möta nya människor som med cocktails vilket resulterat i ett värdskap som är det jag älskar med Le Hibou! 

 

Ni har en ny drinkmeny på Le Hibou till hösten, den ser riktigt trevlig ut! Hur gick tankarna när ni tog fram den, vart kommer inspirationen ifrån?

Hela syftet med menyn är att det ska finnas något för alla! Vare sig man söker något bubbligt och uppfriskande såväl som spritigt eller kryddigt. Sen jobbar vi naturligtvis med råvaror som är i säsong samt preserverade råvaror från tidigare säsong. Smaker eller smakkombinationer som är lite nyare får en mer ”straightforward approach” samtidigt som de som vi är lite mer bekanta med kanske tolkas lite annorlunda. 

 

Vilken är din favoritdrink på menyn?

Det är en svår fråga! Jag skulle säga att det helt och hållet beror på mitt humör. Exempelvis lite gråare och mörka dagar som denna gillar jag att sippa på en Café au Lait i någon av sofforna. Jag är också barnsligt förtjust i Fig Tree Fizz som är lätt och uppfriskande samtidigt som den har en vacker komplexitet.

 

Berätta, vad för nyheter kan vi förvänta oss av er i vinter?

Vi kommer att ha ett rullande byte av cocktails snarare än ett helt nytt släpp av meny. Idén är att använda oss av mestadels svenska och säsongsmässiga ingredienser. När vinterns råvaror är ett snålt utbud, så vi kommer att förvara lite av höstens godheter. Nu släpper vi även lite varma drinkar, bland annat en med Punsch och havtorn som är riktigt smarrig! 

 

Vad gör Le Hibou unikt?

Le Hibou är unikt för den upplevelse som vi skapar för våra gäster. Vi arbetar ständigt med vårt koncept – hög precision och hög service, samt att värdskapet ska kännas inbjudande. Även om miljön är inspirerad av en exklusiv parisisk takvåning, så vill vi att det ska kännas kul och personligt att besöka baren. Sen kan man ju självklart prata om utsikten, men våra gäster kommer tillbaka för den lyxiga och stämningsfulla atmosfären.  

 

Vi har hört att du är väldigt mat- och dryckesintresserad, var kom det intresset från?

Min familj har alltid haft ett stort intresse för mat och dryck. Mina föräldrar har också alltid tyckt om att bjuda in till middagar tillsammans med vänner och familj, vilket jag tror har smittat av sig lite på mig. Särskilt min pappa som lite udda nog kommer från en liten ö som kallas Mauritius, han älskar att få dela med sig av öns godsaker. När han hämtar all rom, då kan du räkna med en duktig bakfylla, haha!

  

Om vi kom hem till dig på en middag, vad hade du serverat? Samt vad hade vi fått i glaset?

Det finns alltid en Dry Martini i frysen som fördrink. Sen hade jag nog serverat en mauritisk curry! Kul, gott, och svårt att bedöma, så även om jag skulle missa något så hade det kunnat gå obemärkt, haha. Till det blir det någon krispig ljus öl, inget tjafs liksom.  

 

Ryktet säger att du spelar fotboll, berätta mer om det? 

Fotbollen har egentligen varit min stora passion sen barnsben. Lever i min lilla egna lögn att jag hade blivit proffs om jag inte skadade knät, men jag var nog aldrig tillräckligt bra tyvärr. Kul att kunna följa gamla lagkamrater i Europa dock!  Nu spelar jag mest på skoj i lite lägre divisioner. Perfekt sätt att rensa tankarna på!

Array
(
    [0] => 5344
    [1] => 7246
    [2] => 7242
    [3] => 6960
    [4] => 6969
)