For booking or questions
frontdesk@bankhotel.se
0859858000

Hampus, Vin & Mat

Hej Hampus!

Låt oss presentera var fantastiska sommelier på Bank Hotel, Hampus, med några korta frågor och svar.

Berätta, hur började ditt intresse för vin och vad gjorde du innan du kom till Bank Hotel?
Mitt intresse för vin startade med mitt första riktiga restaurangjobb. Jag fick ofta frågan om vad man skulle dricka till olika maträtter och kände mig då ansvarig att veta vilken dryck som passade ihop med respektive maträtt. Så det var bara att lära och testa sig fram. På den vägen har det fortsatt. Jag lär sig nya saker varje dag, det är också därför jag aldrig tröttnar. Man blir aldrig helt fullärd! Tiden innan Bank Hotel arbetade jag på Sturehof, och jag var även en sväng på Oaxen Krog. 

Hur arbetar du med vinet på Bank Hotel?
Vinlistan på Bank Hotel domineras av de klassiska vinländerna, men med inslag av viner vars ursprung inte är så kända för allmänheten. Jag strävar hela tiden efter att hitta nästa stjärnvinmakare. Det är tufft, men en rolig utmaning! De två viktigaste frågorna i mitt arbete är att lyssna på gästerna, vad som efterfrågas av dem, likväl att skapa en vinlista som passar varumärket Bank Hotel. 

Vad ser vi för vintrender just nu?
Något som blivit allt mer populärt de senaste åren är att dricka vin som kommer ifrån ursprung som inte är de ”vanliga” vinländerna. Dessa kan exempelvis vara Slovakien och Grekland. 

Är du själv en stjärna i köket? Vad är paradrätten och vad dricker vi till?
Stjärna vet jag inte, men god och bra mat kan jag laga! Paradrätten är helt klart mormors lövbiffrullader fyllda med färskost och paprika. Till detta dricker vi givetvis en Syrah från Norra Rhône!

Vad är ditt bästa vinminne?
Oj, det är omöjliga att svara på. Varje flaska bär med sig ett speciellt minne!

Array
(
    [0] => 5344
    [1] => 7246
    [2] => 7242
    [3] => 6960
    [4] => 6969
)