For booking or questions
frontdesk@bankhotel.se
0859858000

Möt Emma

Emma om Sol, Kallbad & Bank Hotel

2021-05-04

Vi har haft nöjet att prata med Emma, ett vänligt ansikte du möter i receptionen. Hon berättar om Bank Hotels signaturer, kallbad och hur hennes perfekta helg ser ut.

Emma, vad härligt att mötas av dig i receptionen! För alla som inte haft glädjen att träffa på dig, vem är du?
Jag flyttade till Stockholm för tre år sedan och fick möjligheten att börja jobba på Bank Hotel ungefär ett halvår efter öppningen. Jag jobbar som receptionist och concierge tillsammans med ett fantastiskt team och får varje dag möta våra härliga gäster. Jag älskar att överträffa våra gästers förväntningar och har verkligen möjlighet att göra det tillsammans med världens bästa kollegor, så jag trivs som fisken i vattnet!

Vi går mot varmare tider och uteserveringssäsongen är här, hur märker vi det på Bank Hotel? 
Att solterrassen på Le Hibou har öppnat för säsongen är definitivt det första vårtecknet. Även Papillon har öppnat sin uteservering på Arsenalsgatan där du kan njuta av kaffe, lunch eller en drink. Som officiella hotellpartners till NK Padel & Social by Ascaro ser vi även fram emot att kunna erbjuda våra gäster att spela padel samt nyttja gymmet på NKs tak.

Miljön, inredningen och doften på hotellet är väldigt härlig. Kan du berätta om bakgrunden till några av detaljerna vi stöter på när vi kliver in?
Både jag och mina kollegor får dagligen frågor om den härliga doften på hotellet. Denna är specifikt framtagen åt oss och doften heter Patchouli Twist. Önskar man ta med sig en del utav Bank Hotel hem går den att köpa både som doftljus och doftspray. Många undrar också över vår logga, ugglan, som finns lite överallt på hotellet. Dock missas det ofta att den finns redan i entrén. På vardera sida runtom de stora bronsdörrarna finns en uggla ingraverad i stenen. Dörrarna är i original från när byggnaden stod klar år 1910 och ugglan symboliserar vishet. Papillon är beläget i bankdirektörens gamla kontor och har fått namnet på efter hans stora intresse för fjärilar.

Du har jobbat hos oss några och sett hotellet utvecklas. Vad har hänt under dessa år? 
Det har varit lite mer än två fantastiska år hittills och mycket har hänt. När jag började på Bank bestod åttonde våningen bara av betong, idag hade det känts konstigt om Le Hibou inte funnits där. Det är kul att hotellet tillsammans med barerna och restaurangerna Sophie’s, Le Hibou, Papillon och Bonnie’s har blivit en destination för såväl svenska som utländska gäster. Jag är speciellt stolt över hela bankteamet som tillsammans inte bara blivit rankade som nummer 1på Tripadvisor utav alla hotell i Stockholm, utan även behållit den platsen.

Personligen utvecklas jag varje dag och lär mig jämt nya saker då ingen dag är den andra lik. Det är otroligt roligt och lärorikt att bygga relationer till och lära känna våra gäster samt bemöta deras önskemål oavsett vad det är. Jag inspireras av mina kollegor och försöker ta del av så mycket av deras kunskaper och erfarenheter jag bara kan. Framöver ser jag fram emot att välkomna tillbaka alla gäster som inte haft möjlighet att besöka oss under det senaste året, samt välkomna alla nya gäster som hittar till oss! Förhoppningsvis är läget snart lite bättre och restriktionerna kan lätta så att Bank kan förbli levande ända in på småtimmarna.

Det har ryktats om att du hakat på kallbadstrenden och även är väldigt förtjust i skidåkning. Berätta!
Det stämmer att jag testat kallbad några gånger i vinter. Det är verkligen fruktansvärt när man går i och gör ont i hela kroppen men jag har varit tvungen att spela cool och oberörd för att få i mina skeptiska vänner. Den sköna känslan efteråt gör att det alltid är värt det dock! Innan mina två vintersäsonger i Val d’isére så var jag en solsemester-tjej men idag skulle jag välja skidsemester alla dagar i veckan. Det finns inte mycket bättre än en heldags topptur en solig vårdag i Val d’isére, som avslutas med afterski såklart.

Avslutningsvis, hur ser den perfekta Bank Hotel-/Stockholmsupplevelsen ut?
Vi går tidigt från jobbet och startar redan 13:00 en fredag. Har vi tur så är hotellrummet redan klart för incheckning, annars lämnas väskorna i receptionen som sedan bär upp dessa på rummet. Det är viktigt att vara först till kvarn för att få bästa solplatserna på Le Hibou där helgen skålas in i bubbel. När ansiktet fått lagom med färg från vårsolen tär det dags att göra sig iordning för middag på Spesso. Förutsatt att rådande restriktioner gäller så blir det drinkar efteråt på hotellrummet som serveras av Papillons via Bartender on Call.

Lördag morgon startar med en långfrukost på Bonnies som serveras fram till 12:00. Väskorna tas om hand i receptionen vid utcheckning och sedan tar vi en långpromenaden runt Djurgården som avslutas med lunch utomhus på Calle P i Berzelii Park.

Tack Emma, vi ses på Bank Hotel!

Array
(
    [0] => 5344
    [1] => 7246
    [2] => 7242
    [3] => 6960
    [4] => 6969
)