For booking or questions
frontdesk@bankhotel.se
0859858000

Möt Jeffrey

Jeffrey om Bonnie’s och hans vinintresse

2022-09-06

Jeffrey Kelder är Bonnie’s nya restaurangchef. Han har jobbat inom restaurangbranschen nästan hela sitt liv och brinner för det han inte känner till än. Häng med när vi lär känna honom bättre!

Hej Jeffrey, vad roligt att få prata lite med dig! Du är ny restaurangchef på Bonnie’s, berätta lite om vad har du gjort innan och hur du tagit dig dit där du är idag. 

Hej! Jag har en lång erfarenhet inom branschen. När jag var 14 år började jag sälja tårtor och mackor i en stad nära Amsterdam, då väcktes mitt intresse för cateringbranschen och drömmen om att jobba på ett utav världens topphotell. Jag pluggade på Hotelschool The Hague och hade min första praktikplats på det superfina hotellet Anassa Resort på Cypern.

Efter praktiken jobbade jag i olika kök i Amsterdam och jobbade upp mig från demi-chef till sous-chef. Jag upplevde ett underbart äventyr i Beijing på Renaissance Beijing Capital Hotel. Först som praktikant, och sen som Bar & Club Manager. Efter det äventyret stannade jag i Amsterdam några år för att jobba på Hotel De L’Europe som assisterande Banquets & Bar Manager, men kände fort att Nederländerna var för litet för mig. Då åkte jag till Aruba för att jobba som Restaurangchef & Sommelier på en av Arubas finaste restauranger Screaming Eagle. Precis innan jag skulle flytta från Aruba träffade jag min tjej som är svensk. Efter en kort semester i Stockholm bestämde jag mig att flytta till Sverige. Jag fick ett jobb i Cadierbaren på Grand Hotel som assisterande Restaurangchef, där träffade jag underbara människor som jag nu får möjlighet jobba med på Bank Hotel! Innan Bank Hotel var jag Bar & Restaurangchef på Nordic Light Hotel och Hotel C Stockholm.

 

Vad ser du mest fram emot med din nya roll?

Bank Hotel är ett av de finaste hotellen i Sverige så det är en ära att få jobba här. Jag ser fram emot att jobba med gamla och nya kollegor, samt att utveckla Bonnie’s till en ännu bättre restaurang. Vi är ju ”one of a kind”.

 

För den som inte har besökt Bonnie’s, hur skulle du bäst beskriva Bonnie’s?

Bonnie’s är speciellt. Man får njuta av frukost, brunch, lunch och middag i den fantastiska bankhallen. På dagen är matsalen full med energi och på kvällen är det mysigt med en livfull stämning. Här njuter ni av väldigt bra tillagade rätter och har möjlighet att beställa underbara viner. Våra gäster kan njuta av en helkväll hos oss: börja med en fördrink på Le Hibou eller Papillon, middag på Bonnie’s, och efter; dricka drinkar och dansa på Sophie’s. De som inte vill gå hem kan till och med boka ett rum.

 

Hur hittar du ny inspiration i ditt skapande?

Jag är alltid ute efter det udda eller det som jag inte känner till när jag dricker cocktails och vin. I början när jag kom till Sverige var allt nytt för mig och jag lärde mig väldigt mycket från Hannah Oscarsson på Röda Huset och Emil Åreng om nya tekniker och svenska smaker. I dagsläget känner jag mig väldigt bekväm med att jobba med naturprodukter och råvaror från skogen och förvandla det till en cocktail bland annat. När jag beställer vin beställer jag alltid något nytt som jag inte känner till, personalen på Tyge & Sessil är väldigt duktig på att utmana och låta mig testa nytt.

 

Vad serverar du helst just nu? Berätta om några godingar på menyn.

Rödingen som vi serverar är utsökt med en härlig Sandefjordsås, klassisk men gjord på Bonnie’s sätt. Vinmässigt hade jag nog beställt en Weingut Leitz Berg Roseneck Riesling eller en enkel PYCM St. Aubin till maten!

 

Har du några roliga planer att dela med dig av? Vad kan vi längta till hos er i höst och vinter?

Jag har precis börjat här så det ramlar in en massa idéer, men det är inget som jag kommer att avslöja just nu. I höst och vinter ser jag fram emot den nya á la carte menyn på Bonnie’s samt att driva hela operationen framåt.

 

Om vi kommer hem till dig privat, vad bjuder du på till middag?

Lätt: Sate Kimbeng, Beef Rendang, Soto Ayam och Gado Gado. Indonesiskt mat är oslagbar. Men det kan lika gärna sluta i en vanlig tacokväll!

 

Slutligen, hur ser din perfekta helg ut?

Hänga med min dotter och flickvän, och ha lite vänner över på middag. Då är jag lycklig.

 

3 snabba

 

Förrätt eller efterrätt? Jag brukar inte beställa huvudrätt utan 2 förrätter och dessert 😊 Kan inte välja här.

Papillon eller Le Hibou? Le Hibou

Öl eller Vin? VIN!

Array
(
    [0] => 5344
    [1] => 7246
    [2] => 7242
    [3] => 6960
    [4] => 6969
)