Boka nu

For booking or questions
frontdesk@bankhotel.se
0859858000

Närområdet

Upptäck Stockholm

CFHILL Art Space

CFHILL fokuserar på att presentera kvalitetsutställningar och konstnärer - spirande samt etablerade och konsthistoriska ikoner, vilket skapar en dialog mellan generationerna. De arbetar som oberoende konstrådgivare för privata samlare, institutioner och företag.

Kungliga slottet

Slottet är uppfört i barockstil av arkitekt Nicodemus Tessin den yngre. Slottet används som kungaparets officiella residens, men också som arbetsplats för den kungliga familjen. Det finns tre museer i slottet och ett av slottets våningsplan är öppet för besökare.

Kungliga Operan

Kungliga Operan uppfördes av kung Gustav III 1773 och är den svenska nationalscenen för opera och balett. Här visas allt från helt nya produktioner till klassiska mästerverk.

Dramaten

Sveriges nationalteater har varit scenen för de största skådespelarna och regissörerna i mer än 130 år. Teatern har också en fantastisk restaurang och bar där man har en härlig utsikt över Nybrovikens vatten från den soliga terrassen.

Hallwylska Museet

Ett palats som blev ett museum i början av 1900-talet. Wilhelmina von Hallwyl hade en av Sveriges största samlingar av konst och konsthantverk. På sommaren kan man slå sig ner på den underbara innergården på Hallwylska och kanske ta en drink i baren.

Nordiska Kompaniet

Dörrarna till detta flotta varuhus på Hamngatan i Stockholm öppnades 1915. Nordiska Kompaniet är välkänt för utmärkt service, lyxiga varumärken och helt fantastiska julskyltningar. Här hittar du allt du kan tänka dig, och om du vill ha hjälp att välja kan du boka din egen personliga shopper.

Skärgårdsbåtarna

Stockholm är omgivet av vatten - och det ska du utnyttja! Från Nybrokajen, bara några meter från Bank Hotel, kan du ta båten ut i skärgården. Du kan ta en kort tur på bara 20 minuter och äta lunch på Fjäderholmarna. Om du vill ge dig ut på en längre tur kan du ta båten till Vaxholm - en båtresa som tar cirka tre timmar.

Parker

Om du känner för att ta en promenad eller ge dig ut på picknick bjuder Stockholm på massor av spännande platser att upptäcka! Två av de största och närmast belägna parkerna är Humlegården och Kungsträdgården. Humlegården är en grön och lummig park medan Kungsträdgården är en park där det alltid är något evenemang på gång.

Djurgården

För en oförglömlig dag fylld med spännande upplevelser ska du ge dig ut på Djurgården. Här hittar du allt från museer och restauranger till mängder av olika aktiviteter. Du kan också hyra cykel eller kanot för ett oförglömligt äventyr!

Rosendals Trädgårdskafé

Besök Rosendals Trädgårdskafé för att njuta av en god kopp kaffe omgiven av ekologiska odlingar och vackra blommor. Kaféet har organiska och biodynamiska ingredienser i maten och mycket av det kommer från egna odlingar.

Sturegallerian

Mängder av spännande, exklusiva butiker och lyxiga restauranger - här hittar du allt som du kan önska dig. Sturegallerian är elegant utsmyckad och ger en känsla av lyx. Här finns också nattklubbar och barer, som håller öppet långt in på natten.

Bibliotekstan

Ett exklusivt shoppingdistrikt med många butiker av kända designer som Gucci, Louis Vuitton, Prada, Celine och Chanel. Detta är också fantastiska kvarter för dig som vill hitta butiker med de bästa namnen inom svenskt mode såsom Axel Arigato, Sandqvist, Rodebjer, Hope, Whyred, Swedish Hasbeens och Filippa K.

Svenskt Tenn

Svenskt Tenn grundades 1924 av Estrid Ericson, som anställde Josef Frank i företaget 10 år senare. Tillsammans skapade de en personlig inredningsdesign med eleganta och djärva mönster, som än idag är det dominerande inslaget i butiken.

Nordiska Galleriet

För mer än hundra år sedan öppnades dörrarna till Nordiska Galleriet på Nybrogatan 11. Här kan du titta på moderna möbler, belysning och inredningsdetaljer till din bostad. Se det senaste inom design och inredning från kända designers som du kan njuta av i många år.

Fotografiska

Fotografier är alltid det centrala på Fotografiska på Stadsgårdshamnen 22. I museets stora salar visas varje år fyra stora utställningar och däremellan 15-20 mindre utställningar. Upplev fotograferandets konst så som du aldrig hade kunnat föreställa dig det. På denna populära samlingsplats kan du också lyssna på konserter, gå på kurser och äta gott.

Member of Small Luxury Hotels of the World

Array
(
    [0] => 5344
    [1] => 7246
    [2] => 7242
    [3] => 6960
    [4] => 6969
)